Jun 19, 2011

Stanza Cinta.. hmm


Bagi orang yang tidak berapa berminat nak layan novel macam aku ni, aku lebih suka menonton di tv.. stanza cinta adaptasi dari sebuah novel.. kalau yang pencinta novel mesti dah tau cerita ni kot.. 

Untuk first episod ni, aku rasa cerita ni sesuai dengan jiwa aku (kot..) ..heh.. pelakon wanita nya Fathia.. Aaron Aziz dan Fizz Fairuz pun antara pelakon yang menjadi pelakon dalam cerita ni.. Aku suka dengan penampilan Amny (eh, macam name seorang blogger je.. heh ) .. sebelum ni cerita Ummu Hani.. dan cerita nya ada sikit unsur-unsur 

Cerita Stanza Cinta setiap ahad di TV3 pukul 9 malam.. waktu yang lebih sesuai di tonton berbanding cerita macam Nora Elena yang pukul 7 setiap hari Isnin hingga Khamis.. sebab tu aku selalu terlepas cerita Nora Elena ni.. hmm.. 

Terus terang je la kan.. aku mula berminat dengan cerita ni.. bila dah berminat tu kemungkinan besar la akan ku update perkara-perkara berkaitan cerita ni.. hehe.. itu je nak bagitau.. 

selamat malam semua.. 






9 komen SUEPERBS...:

Freaky said...[Re perbs]

freaky x layan cerita camni =_=

fiQ'Ra said...[Re perbs]

bestttt sgt! tak mau lepas tgk cite ni..huhu

sue perbs.. said...[Re perbs]

Freaky : tak pe la... citarase masing2 lain2 kan..
fiQ'ra : best2.. layan.. hehe

Afrida Abdullah said...[Re perbs]

ye..ye...best sangat..xsabar tggu next weeks...

Nurul Jannah said...[Re perbs]

cite ni menarik gak :)

ashafanie said...[Re perbs]

xsempat nak tgk td..nanti truskan post entry sal cite ni tiap mggu..:-)

Najmah A. M said...[Re perbs]

tak minat sangat cerita adaptasi daripada novel. sebab bila baca, rasa macam "eh, comelnya cerita ni." tapi bila tengok, rasa macam "eww. poyo gila siot!"

macam nora elena + stanza cinta ni, novel belum pernah baca. so nak komen banyak pun tak leh.

ps: kenapa banyak adaptasi novel sekarang ni? tak ada idea dah ke? dewa cinta yang bakal ditayangkan tu...novel jugak ke? tajuk familiar. macam buku rosyam nor terbitkan tu je. (-____-")

SumBody Me.. said...[Re perbs]

pasni bergantila demam nora elena ke stanza cinta plak..nak2 plak hero yg sama-aaron aziz. Oh,so..mmg btol la adaptasi dr novel..blom penah baca, tp tgk smlm pn dh agk cm dr novel..tp jln crita cliche sket la..mcm 'syurga cinta' pon ada jgk..lg2 dkt part2 2org spupu 2 btaruh irfan nk dptkn amni yg bw watak awek solehah..

Miss Y and Her World said...[Re perbs]

mesti best kan cerita ni sebab ada Fathia. Suka dia sejak drama Hani lagi. talented!!

mana-mana yang demam dengan Aaron Aziz mesti dah boleh teruskan angau dengan cerita ni. heheh ;)

Teka-teki Dari Cikgu