Dec 11, 2016

Usha-usha MAHA - Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism & Farmville Run 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tahniah anda berjaya sampai ke blog ni. Hihi..



Pada 3 Disember lepas, aku join larian Farmville Run 2016 di Maeps Serdang. Larian ni bersempena dengan event MAHA 2016. Sepatutnya start larian pukul 7.15 tapi memandang kan hari hujan, larian terpaksa dimulakan lewat sikit.

Jom lari dalam hujan... (pic credit to ActionPix Malaysia.)



Dapat breakfast lepas lari..

Susu free.. Sedap susu ni.. Free lagi la sedap.. Hihihi.. Medal dia pun alahai comel nya la..




Selepas tamat larian dan selesai breakfast, aku pun ambil kesempatan untuk jalan-jalan sekitar kawasan ni. Pengunjung pun dah mula ramai. 


Ni la antara kenderaan untuk pergi dari satu lokasi ke satu lokasi...



Lembu sado.. Besar nya la... Makan apa ye..














































Comelnya anak ayam ni. Siap warna warni.. Colourful



























Ada pertandingan untuk kucing.



















Peta untuk Maha 2016

Lepas selesai pusing kawasan ternakan, aku naik shuttle ke tempat perikanan pulak. Memang banyak sangat jenis ikan yang dapat tengok kat sini. Sebenarnya nak makan ikan patin tempoyak tu yang sampai ke siini.
















Tulang Dugong.


Tulang Dolphine


Ikan Pari..


Alligator..





Jangan berani masuk tangan dalam ni.. Nanti tinggal tulang je..


























Ikan Patin Tempoyak ni memang sedap.


Ni la kedai patin Tempoyak yang sedap tu.


Sebenarnya banyak lagi tempat aku tak sempat lawat macam Kampung Mok Cun, Kampung Durian Runtuh, Flora. Kalau ada lagi buat tahun depan, Insyaallah aku akan pergi lagi.