Nov 27, 2015

Usha-usha Beg fesyen terkini,cantik,comel untuk semua wanita...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ada tak kaum wanita yang tak menggunakan beg di sini? Tipulah kalau tak guna beg langsung kan? kalau tak guna beg tangan, mesti ada juga yang guna beg sandang, backpack dan pelbagai jenis beg lagi yang ada di pasaran.

Beg tangan memang sangat popular dan di perlukan oleh kaum wanita terutama wanita yang bekerja mahupun pelajar-pelajar. Kaum wanita ni memang ada saja barang yang penting wajib di bawa. Purse, handphone, barang perhiasan, alat-alat solek, payung, ubat-ubatan, dan macam-macam lah lagi barang yang dirasa kan berguna. Sampaikan kalau boleh muat lagi, nak je letak semua barang dalam bilik tu kan.

Sebab itu lah, wanita suka membeli beg tangan. Ada juga golongan wanita yang menjadikannya satu hobi untuk mengumpul pelbagai jenis beg yang terkini. Setiap wanita mesti ada cita rasa tersendiri dalam memilih beg tangan. Ada yang suka saiz kecil dan comel, ada yang suka saiz besar, warna terang, beg dari material kulit dan macam-macam lagi.  


Pelbagai jenis beg tangan di pasaran.


Yang pasti, semua wanita tentu mahukan beg yang berkualiti, cantik, trendy dan selesa. Lagi banyak pilihan, lagi seronok untuk membeli belah kerana kita dapat banding kan harga dan jenis-jenis beg yang kita suka. Dalam zaman serba canggih ini, wanita tak perlu lagi bersusah payah untuk berjalan-jalan survey dari satu kedai ke kedai-kedai lain. Kini, wanita boleh terus memilih dan membeli koleksi beg tangan terbaru dengan pelbagai pilihan beg dengan variasi jenama, warna, stail, saiz dan harga yang berpatutan mengikut cita rasa anda. Wanita bekerjaya yang selalu sibuk dengan kerja mahupun keluarga yang biasanya tidak sempat keluar ke shopping mall pasti berasa lebih mudah untuk mencari beg tangan yang mereka suka. Bukan sahaja menjimatkan masa malah dapat merasa kepuasan memilih sendiri barang yang berkenan di hati. Sekarang, semua pun boleh bergaya kan? Jom tengok koleksi-koleksi beg yang cantik ni

Pelbagai variasi beg tangan yang cantik

Backpack untuk mereka yang sukakan aktiviti sukan/lasak.

Antara backpack dengan pelbagai stail, rekaan yang trendy

Rambang mata melihat koleksi purse, clutch yang comel.



Kini semua wanita boleh bergaya dengan beg kesukaan mereka. Tak perlu lagi bersesak-sesak mencari beg kesukaan anda. 

Selamat membeli belah!!









Oct 10, 2015

Usha-usha Graphic Tablet Wacom..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
 
8 bulan dah tak update.. Nampak sangat malas nak menaip. Hehe.. Busy sikit la..
 
Ok sebenarnya nak bagitahu sue baru beli graphic tablet. Ala yang tablet selalu designer guna tu untuk lukis-lukis. Walaupun sue ni bukan la designer, asas design lagi la tak tahu..  tapi dah lama rasa teringin sangat nak guna graphic tablet ni.. nak jugak try lukis-lukis dan design sendiri kan..
 
Sue beli online je kat LAZADA. Sebelum ni dah banyak la survey graphic tablet ni.. kebanyakannya guna brand 'WACOM'.. Antara brand lain yang ada kat Lazada tu macam 'Huion',Gaomon,Genius dan banyak lagi.. Korang search je graphic tablet kat web Lazada tu. Selain Lazada kat LELONG pun ada. tapi sue beli kat Lazada sebab kat situ ada banyak promo baucer. Ada banyak diskaun dia tawarkan.
 
Setelah survey punya survey, dan mempertimbangkan bajet yang ada, akhirnya sue pilih untuk beli Wacom Intuos Pen & Touch Graphics Tablet CTH480/S2..  
 
Korang kena rajin la scroll down kat web tu, cari kalau-kalau ada harga offer yang lebih murah.. Macam sue, memang dah banyak kali usha-usha brand ni dah, memang yang ni la yang termurah boleh dapat. so, dapat gaji barulah mampu untuk beli.. Sue memang dah ada akaun dengan Lazada ni, so senang la nak beli.. Kebetulan Lazada ada offer 15% diskaun kalau beli guna mobile apps.. banyak tu boleh jimat.. so apa lagi.. download la..

Jimat RM 56.85.. Hihi..
 
Bila dah bayar semua, dia akan bagi la mesej status barang tu.. dalam masa 2 hari je barang tu dah dapat.. kat Lazada tu boleh jugak bayar masa dapat barang... tapi sue terus bayar je senang..

Sampai dalam masa 2 hari

tengok kotak pun dah smart..

barang yang ada dalam kotak

Korang akan kena install cd dalam tu, baru graphic tablet ni boleh digunakan. lepas tu korang perlulah register produk ni.. korang pun boleh install software yang Wacom provide untuk produk yang korang beli.. Macam sue, dah download 2 software..

Artrage..

Autodesk Sketchbook Express..


Sue pun baru je nak mencuba guna graphic tablet ni. seronok jugak sebab sebelum ni nak guna mouse memang susah.. lenguh tangan.. kalau korang nak beli, ikut la mana yang korang suka dan yang korang mampu..


Oh ye.. kalau ada instgram follow la saya di @sueperbs_art..




 

Feb 16, 2015

Melissa Shoes Kini Di Malaysia


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Harap semua sihat la ye. Kali ini saya nak kongsi cerita tentang kasut. Saya memang seorang yang suka dan selalu sangat berjalan. Pergi kerja balik kerja, perjalanan agak jauh dan saya memang sangat mementingkan keselesaan bila berjalan. Mesti la.. Kalau jalan jauh-jauh sampai sakit kaki, tak berbaloi la kan walaupun kasut tu cantik.

Di sini saya nak kongsi dengan korang satu jenama kasut yang berkualiti dengan rekaan yang sentiasa up to date iaitu ‘Melissa Jelly Shoes’. Kalau dulu kasut ni hanya di luar Negara, sekarang korang dah tak perlu fly Negara luar dah. Di Malaysia pun boleh dapat Melissa jelly shoes ni tau.

Di bawah ni antara design Melissa jelly shoes yang sangat cantik.


Bukan flat shoes sahaja, yang heels pun ada tau
 
 
Semua kaum wanita mesti nak kan kasut yang cantik, selesa dan bergaya. Bila kasut selesa dipakai, kita pun rasa lebih yakin untuk berjalan. Kenapa saya kata kasut ni selesa? Melissa jelly shoes ni diperbuat daripada material plastic. Dan untuk pengetahuan korang, Melissa jelly shoes ni juga pernah menang beberapa anugerah untuk rekaan yang kreatif dan inovatif. Tak hairan lah selebriti terkenal pun suka pakai kasut ni.
Antara selebriti yang memakai Melissa jelly shoes

 

So, korang tak teringin ke nak bergaya dengan Melissa Jelly Shoes ni? Ada banyak lagi tau design yang cantik-cantik. Korang boleh cari Melissa jelly shoes ni di The Gardens Mall. Kalau nak beli secara online pon boleh. Korang boleh beli koleksi Melissa shoes online di ZALORA Malaysia. Laman fesyen atas talian yang terbesar ini juga menawarkan perkhidmatan penghantaran secara percuma terus ke rumah anda. Selamat bergaya dengan Melissa Jelly Shoes ye.

 
http://www.zalora.com.my/women/melissa/
 

Jan 3, 2015

Usha-usha makanan jepun - Izumi dan Ozen Zanmai at Nu Sentral..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Siapa selalu ke Nu Sentral? Siapa tak pernah pergi lagi Nu Sentral? Nu Sentral tu bersambung je dengan KL Sentral. Senang sangat kalau nak ke sana. Untuk yang naik monorel pulak dah tak perlu lagi nak keluar dari bangunan KL Sentral dan jalan ke Stesen Monorel sebab sekarang ni kita boleh lalu Nu Sentral untuk ke Monorel. Tak ada dah nak susah-susah lintas jalan. Tak payah berpanas-panas. Cuma naik eskalator dari KL Sentral ke Nu Sentral tu.. jalan sikit.. turun eskalator dah nampak dah stesen monorel.

Ok sebenarnya nak cerita pasal kedai makan kat Nu Sentral. Sekarang ni kalau nak jumpa kawan-kawan lama, aku suka jumpa kat Nu Sentral je. Al maklumlah, sehala nak balik rumah. Lagipun kalau waktu balik kerja tu dah malas nak jalan jauh-jauh. Jumpa kat KL Sentral je senang. Korang tau tak dah banyak kedai bukak kat sana. Tak lama lagi akan ada GSC tau. Boleh la nak tengok wayang nanti. Tempat main boling pon dah bukak. 

Haritu, aku dan kawan teringin pulak nak makan makanan Jepun. Asyik makan nasi campur, fast food je kan.. Sekali sekala nak jugak cuba makanan Jepun. First makanan Jepun yang aku try ialah di food court Nu Sentral. Kedai dia nama Izumi. Aku makan Bento je. Dia sejenis set makanan dalam bekas empat segi. Lepas tu ada promotion kalau add Tako-tako cuma tambah rm 3. Chawanmushi cuma tambah  RM 1 je.. Hmm... tengok je la gambar kat bawah ni.


Set Kare.. (Kari dalam bahasa Melayu)..  Free soup dan green tea.

Aku cuma add on Tako-tako dan sushi pulak harga asing-asing. Ikut jenis sushi la. Kalau masa aku pergi ni ada diskaun 10% untuk semua makanan sebab kedai ni baru buka. Boleh tahan la rasa dia. Murah pon murah. Lepas tu aku try makanan Jepun kat Ozen Zanmai pulak.


 OZEN ZANMAI

Lokasinya di tingkat 5. Kalau restoran ni harga dia mahal sikit la tapi berbaloi sebab sedap. Kawan aku la 'recommend' aku makan situ. Masa ni teringin pulak nak makan ramen. 


SPICY RAMEN.. OCHA(GREEN TEA).. CHAWAN MUSHI..

Spicy Ramen ni ok la tak pedas sangat pun. Kalau nak pedas lagi boleh tambah wasabi.. Harga spicy ramen ni dalam Rm10++...Ramen dia rasa rumpai laut. Aku rasa sedap je.. dah lapar semua sedap.hehe. Kalau yang tak suka makan rumpai laut tu tak payah la makan ramen ni. Makan nasi pon ok. Ocha  itu adalah green tea... harga dia RM1.. yang best nya green tea dia boleh refill. Chawanmushi dia pun sedap.. Harga dalam Rm4 macam tu..  Chawanmushi tu macam puding telur dalam dia ada udang, cendawan, ayam.. sedap jugak. kalau yang tak suka telur tak payah makan. walaupun nampak kecik tapi cukup la bagi aku.


SUSHI EEL 

Oleh sebab aku teringin sangat nak makan belut, haa ni dia.. sushi belut. kalau yang geli dengan belut tu nak try rasa ok je. alaa.. rasa macam ikan sungai je.. kawan-kawan aku pulak order yang nasi-nasi.

Set Nasi dan beef (Lupa nama dia)

Set nasi dengan ayam (Pun lupa nama betul dia)

Kacang peas..Chuka Wakame.. Sushi (Salmon belly)

Untuk set nasi tu dia ada small dan large size. Kalau aku makan small pun dah kenyang. Kalau korang kuat makan, boleh kot habiskan saiz large tu. Sai large tu dalam bekas empat segi, Kami order small je.. dalam mangkuk.

So, sesiapa yang teringin nak makan makanan Jepun tu boleh la cuba kat Ozen Zanmai Nu Sentral ni.Selamat mencuba!!