Jul 14, 2011

Interview...

Siapa ada pengalaman interview (temuduga) ? atau mungkin korang yang jadi tukang temuduga? hmm.. pengalaman temuduga biasa-biasa tu ada la tapi kalau sorang di temuduga oleh 3 orang penemuduga atau lebih, aku tak pernah ada pengalaman lagi.. 

Ye, sebelum nak di ambil bekerja mesti la kena di interview dulu kan.. tapi kalau orang-orang yang tak biasa mesti gemuruh masa di interview.. kadang-kadang tu, dah prepare siap-siap dari rumah apa nak jawab tapi bila sampai bilik interview terus jadi 'blank'... dan aku sangat risau kalau benda tu jadi kat aku.. 

Yang ini tatacara temuduga yang sangat berguna untuk orang-orang yang sedang mencari kerja macam aku ni.. Benda-banda ni basic je tapi ye lah, kita kan manusia biasa.. mudah terlupa.. 



Gud Luck kepada sesiapa yang nak pergi temuduga.. Kalau gemuruh, banyak-banyakkan lah berselawat.. Insyaallah hilang perasaan  gemuruh tu.. 




6 komen SUEPERBS...:

NasZ said...[Re perbs]

pergi temuduga pernah..temuduga orang pun pernah..pengalaman..

MOHD NASER.com

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Re perbs]

mekaceh..info berguna nih..nice share :D

Fad said...[Re perbs]

gd luck..moga dpt keje yg sesuai..:)

Acik said...[Re perbs]

eh sue pegi temuduga ke sue menemuduga?
heheheee ... ada banner ciput sejemput untuk sue kat blog acik ...
:)

sue perbs.. said...[Re perbs]

@NasZ wah best la bnyk pnglmn dh

@Fee Hafeezah ketuk keyboard sharing is caring.. heh

@Fad thankiu..

@Acik mstilah ditemuduga.. tk layak lgi nk menemuduga org

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...[Re perbs]

hehe. tak pernah lagi lah interview ^^