May 16, 2011

Terima Kasih cikgu.. Selamat Hari Guru

Hari ni 16 mei ... hari ni hari guru la..  kalau sekolah lagi, mesti dah sambut dah.. 
secara jujurnya aku bukan jenis yang selalu bagi hadiah masa hari guru.. aku rasa cikgu pun tak mengharapkan hadiah kot.. cukup lah sekadar aku jadi anak murid yang baik, dengar cakap cikgu, belajar rajin-rajin dan menjadi orang yang berguna..aceceh...


kalau nak senaraikan satu persatu nama cikgu yang pernah mengajar aku memang la aku tak ingat.. sorry cikgu, bukan saja nak lupa cikgu tapi kalau tengok wajah cikgu mesti saya ingat lagi.. apa-apa pun di sini saya nak berusaha mengingat semula nama-nama cikgu yang telah mencurahkan ilmu dan memberi tunjuk ajar sampai la saya menjadi apa yang saya jadi sekarang.. (sekarang jadi apa ek? penganggur kot.. hehe.. baru habis belajar la.. rilex dulu.. )


SK(1) Alam Shah


Mrs Sheila - cikgu kelas darjah 1
Pn Saiza Baharom - cikgu bahasa Melayu
En Nasir - cikgu muzik
Ustazah Asmah - cikgu agama Islam
Encik Murugan - cikgu kelas darjah 3 
Encik Assokan - cikgu bahasa Inggeris
Encik Mahendran - cikgu bahasa Inggeris
Ustaz Nasarruddin - cikgu agama Islam, cikgu displin 
Pn Yusnita - cikgu matematik, sains dan cikgu kelas darjah 6
En Zaidi - cikgu bahasa Inggeris, cikgu displin dan cikgu olahraga



SMK (P) Sri Aman


Mrs. Jill - cikgu Bahasa Inggeris
Pn Laila - cikgu Bahasa Melayu
Mr Cheah - cikgu Matematik
Ms Tan - cikgu Sejarah
Pn Hamimah - cikgu kelas tingkatatan 4
Pn Nor Khasimah - cikgu bahasa Melayu
Pn Norshilah - cikgu pendidikan Seni
Pn Chua - cikgu Bahasa Inggeris
Pn Munjiah - cikgu Akaun
Pn Nura Ab Rahman - cikgu Pendidikan Islam
Pn Khalijah Bidin - cikgu Kemahiran Hidup ERT (ajar masak chicken chop, nasi goreng... hee)
Pn Amalina - cikgu kemahiran Hidup jugak (ajar masak rendang, spaghetti)
Pn Santira - cikgu geografi
Pn Christina Chan - cikgu PJK
Pn Sharifah Paizah - cikgu Matematik Tambahan




SMK Pendamaran Jaya


Pn Murni - cikgu kelas tingkatan 5 Amanah, cikgu bahasa Melayu 2 (karangan)
Pn Zainah - cikgu Matematik moden
Pn Suriani - cikgu Akaun ( rajin buat kelas tambahan hari minggu)
Pn Zamiah - cikgu Bahasa Melayu 1
Encik Zainal - cikgu sejarah ( cikgu yang selalu panggil nama aku Mukminin.. tersedak ayah kat rumah)
Mr Siva - cikgu matematik tambahan 
Ustazah Sabariah - cikgu pendidikan Islam
Mrs Gucci- Cikgu bahasa Inggeris


Matrikulasi Perlis


En Syakirin - pensyarah pengurusan peniagaan
Pn Rodzila - pensyarah Matematik
Pn Marina - pensyarah Akaun
Pn Siti Fatimah - pensyarah Ekonomi
Cik Yusni Yusoff - pensyarah Bahasa Inggeris
Ustazah Wardah - pensyarah Pendidikan Islam


UiTM


Pn Aminah Mohd Abbas - KP ISBA, advisor project paper
Encik Ibrahim - ex KP ISBA, pensyarah Islamic Financial Planning
Mrs Thevy - pensyarah BEL 
Encik Mohd Faizal  -  pensyarah Takaful, Islamic Banking and Financial Services
Encik Mohd Nizam Jaafar - pensyarah Fiqh Muamalat 
Encik Amirul Afif - pensyarah finance, philosophy of Islamic Banking
Puan Hajjah Laily - pensyarah Financial Statement Analysis
Ustaz Salehuddin, Ustaz Abd Halim, Ustaz Ibrahim - pensyarah Bahasa Arab
Profesor Maznah - pensyarah Marketing
Puan Ainul - pensyarah Risk Management
Encik Basri Anas Yaakob - pensyarah ekonomi
Profesor Mohd Zaidi - pensyarah Strategic Management
Professof Ismail Ahmad - pensyarah Research Methodology
Puan NorZehan - Pensyarah International Business
Ustazah Azizah - pensyarah CITU
Professor Ghafarullahuddin Din - pensyarah Islamic Economic
Puan Nor Laila - Pensyarah Advanced Fiqh Muamalat


wahhh... ramai nya cikgu.. serius aku tak mampu nak ingat semua nya...nama-nama yang aku senaraikan pun mungkin salah ejaan nya.. nama penuh pun tak ingat..  aku memang salute la siapa yang boleh ingat dan senaraikan nama cikgu-cikgu dia satu persatu..

SELAMAT HARI GURU buat semua guru di seluruh dunia... Jasa anda memang sangat bernilai dan tak mampu dibalas..




p/s: nanti akan ku update bila aku ingat lagi
p/s: aku ada cek nama cikgu kat majalah sekolah jugak ... main tipu haa (sikit je.. hehe)

3 komen SUEPERBS...:

fRaMe+LenSeS said...[Re perbs]

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

amny said...[Re perbs]

waahhh...memang baguslahh...amni yang baru abes sekolah xwish pon n xbuat entry pon pasal cikguu..ehhe....

sekarang stdy uitm ek??uitm mne ye??

sue perbs.. said...[Re perbs]

amny : UiTM Shah Alam.. baru habis.. sekarang oficially penganggur.. heheh