May 23, 2011

Ais krim yang tak kan cair..

Tengah panas-panas, dapat pulak makan aiskrim... wah nikmatnya.. tambah-tambah lagi ada orang belanja.. lagi la syiok.. 

teringat zaman sekolah dulu pak cik jual aiskrim selalu datang tengah-tengah hari masa balik sekolah.. sementara nak tunggu bas datang, selalu beli ais krim kat pak cik aiskrim tu .. ais krim kon seringgit je.. sekarang berapa ek? seringgit lagi ke?

bila dah besar ni semakin kurang makan ais krim.. ye la, semakin dah tua semakin sedar nak jaga kesihatan... ais krim tu kan manis.. penyumbang penyakit kencing "sweet".. tapi sesekali makan Ais krim tak apa kot.. 

kawan aku cakap aku tak pandai makan ais krim sebab kalau aku makan ais krim mesti comot.. mesti meleleh.. cepat sangat cair..  al maklumlah makan ais krim pun nak bersopan sangat..

tapi ada satu ais krim aku dapat yang tak kan cair.. kecik je saiz dia.. ni ha..


ais krim cornetto..


wah tak sangka dapat hadiah ais krim... tau tau je aku suka aiskrim.. yang paling terharu tu ais krim ni di pos ke rumah aku.. 


cute sangat ais krim ni..

ais krim yang sangat cute.. tapi.... ais krim ni tak boleh di makan... haisyhhh... kalau boleh makan pun aku tak sanggup nak makan sebab cute sangat.. tak sampai hati... heh.. 


tapi ais krim ni power tau... sebab..



ais krim ni pendrive...

hehe... pendrive berbentuk ais krim rupanya.. sebenarnya aku ada masuk peraduan kumpul dan menang "cornetto"... cuma hantar number kod kat penutup ais krim tu je... aku hantar 3 kali je kot.. tak sangka pulak aku bertuah.. dan ais krim-ais krim tu di belanja oleh kakak-kakak ofis masa aku praktikal dulu.. tahnkiu la kakak-kakak sebab selalu belanja ais krim... berkat "belanja", dapat jugak menang..


lucky number 8.. sukeee...

nampak tak name Suhaidah... name aku la tu... hehe.. pemenang hadiah harian je.. walaupun hadiah nya hanya pendrive tak pe la.. at least dapat jugak hadiah kan.. (kalau pemenang mingguan dapat I-phone kot)..

al hamdulillah... 




4 komen SUEPERBS...:

farah ashikin said...[Re perbs]

pendrive y menyelerakan

cik hani said...[Re perbs]

cute pendrive

Fadzmie Mohamad said...[Re perbs]

Masa kecik-kecik dulu, Fadzmie memang tak minat makan ekrim kon. Tak tau kenapa. Fadzmie lagi minat makan eskrim panjang 20 sen tu, yang kena patahkan guna lutut baru leh makan. Haha.

Btw, pendrive tu cute! :)

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...[Re perbs]

la.. engatkan pe la tadi...

,pendrive rupanya... (^^,)