May 15, 2011

Melayu memang B A B !

Tengah blogwalking terbaca pasal satu page di Facebook Melayu Memang Babi..






Page yang dibuat oleh orang Indon.. tak perlu nak Like pun page ni... kalau nak komen mesti kena Like dulu kan.. Bila baca komen-komen kat page tu aku rasa macam... hmmm... apa nak jadi la zaman sekarang ni..


Entah siapa la yang tak ber tanggung jawab nak buat page macam tu.. Melayu itu bangsa.. Bangsa Melayu itu manusia.. kenapa nak samakan dengan haiwan.. 


Tak perlu dilayan sangat dengan benda-benda macam ni... saja nak timbulkan isu la tu.. menambah dosa je bila mengutuk-ngutuk orang lain..


Kadang-kadang kita tak sedar bila kita kutuk mengutuk, sebenarnya benda tu melambangkan diri kita sendiri.. macam mana pemikiran kita, kematangan kita, sikap dan nilai diri kita sendiri..




semoga kita menjadi manusia yang diberkati Allah... Amin

2 komen SUEPERBS...:

HajarRasdi [BdkKck] said...[Re perbs]

ada juga page macam ni? ish3.. apa la nak jadi.. hurmm...

sue perbs.. said...[Re perbs]

tu lah HajarRasdi : bila teknologi disalah guna.. hmmm