Oct 17, 2011

Sukarelawan diperlukan.. Hari Tanpa Lapar..


Aku teringin nak jadi sukarelawan.. tapi tak tau macam mana.. pagi tadi aku ada tengok MHI di TV3.. tetamu jemputannya ialah pengasas Hari Tanpa Lapar Malaysia.. Zarith Naquiah Binti Zahari penerima dana dari 1MDB dan peserta Sejuta Impian TV3... kalau yang suka tengok Sejuta Impian mesti tahu pasal ni.. 



status update Hari Tanpa Lapar



Objektif Hari Tanpa Lapar..
• Memberi makanan dan minuman berkhasiat kepada rakyat Malaysia yang kelaparan dan kurang berkemampuan.

• Memberi informasi dan kesedaran kepada rakyat Malaysia kewujudan Hari Tanpa Lapar dan kesan postif kepada Negara.


Golongan Sasaran..
• Warganegara Malaysia.

• Mereka yang kelaparan.

• Golongan kurang upaya.

• Golongan cacat penglihatan.

• Golongan kurang berkemampuan.

• Kanak-kanak yang terbiar.

• Hilang daya ingatan.



untuk info lebih lanjut LIKE lah Fanpage HARI TANPA LAPAR ni..









ps: macam teringin nak join tapi pukul 10 malam sampai pukul 1 pagi.. pergi boleh naik LRT.. balik sampai pukul 1 pagi nak naik apa pulak.. hmm.. kalau ada kawan boleh la pergi sekali.. siapa nak pergi??? jom..








4 komen SUEPERBS...:

[sutera kasih] said...[Re perbs]

teringin nk join tapi ddk jauh dr situ :(

if awk join, jgn lupa share pengalaman k..

Anonymous said...[Re perbs]

Salam.sue,study dkt uitm ke.

akak,de volunteer dari sane.

untuk next event.akak try tanya2 diaorg.bole la sue tumpang diaorang.

zarith.naquiah@gmail.com

sue perbs.. said...[Re perbs]

@[sutera kasih] tk dpt join.. klu join mesti share pnglman kat blog ni

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Anonymous wsalam.. oh ye ke.. tp sy dh tk study UiTM.. sy tinggal kat PJ skrg.. nk jugak join utk next event nanti