Oct 27, 2011

ku ponteng kelas..


Malam Rabu, khamis dan jumaat, aku ada kelas Mandarin .. tapi malam ni tak dapat pergi..  bukan sengaja.. sahabat baik kakak iparku meninggal.. jadi malam ni first time ponteng kelas untuk menziarahi arwah.. al fatihah.. semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama-sama orang yang beriman....

Amin...

hmm.. setakat ni aku boleh tangkap lagi apa yang dah belajar.. cuma aku agak geram sebab tulisan dan sebutan dalam bahasa mandarin ni agak tak sama.. susah untuk sebut dengan betul.. ok lah ni lagu yang lao she (teacher) ajar kami nyanyi.. senang je lagu ni.. 

yi er san si wu liu qi,
wo de peng you zai na li?,
zai zhe li, zai zhe li,
wo de peng you zai zhe li...


hehe.. aku suka lagu ni.. ada siapa faham lagu ni?


p/s: harap-harap boleh la faham bila dengar orang cakap mandarin nanti.. 









11 komen SUEPERBS...:

Acik said...[Re perbs]

woah .. belajar cakap mandarin! very d good wooo ... tahniah!

nuwairani ismail said...[Re perbs]

hadoi....suspek la! kite belajar bahasa arab masa sekolah dulu2 pon surrender dh...

Nazirah said...[Re perbs]

first line tu..1-7..second line.."kwan awk nama apa?..line 3 tak tau..line 4.."kawan sy zai zhe li"...tu je paham..

SoLy SoLicious said...[Re perbs]

erk..xpaham..haha

ziraziz said...[Re perbs]

ponteng kls kalau bersebab xpe..

kalau saje2...skali skala blh la ..jgn bt slalu :P ...

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Aciksaje suke2.. leh la faham siikit2

sue perbs.. said...[Re perbs]

@nuwairani ismail kelas bhasa arab pon ada.. jom msuk..hehe.. same la kite

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Nazirah yg line ke dua tu bukan kawan awk nama apa.. sila cuba lagi.. heheh

sue perbs.. said...[Re perbs]

@SoLy SoLicious hehe.. wat2 paham je la

sue perbs.. said...[Re perbs]

@ziraziz haha.. betul2.. ade sebab tkpe.. jngn ponteng saje2.. sesekali tkpe.. hehe

amny said...[Re perbs]

inalillah.......

waahhh..bestnye belaja bahasa asing :)