Apr 6, 2011

JADI CIKGU OLOK-OLOK..

Jadi cikgu memang kerjaya yang mulia.. tapi macam mana kalau aku yang jadi cikgu... cikgu taska pulak tu.. belajar ambil kos pengurusan perniagaan... tiba-tiba jadi cikgu taska... macam mana rupanya ye..

cikgu sue ajar ABC..

Hehe.. sebenarnya kes dia macam ni... kat bank tempat aku praktikal sekarang ni ada buat taska untuk anak-anak staf.. jumaat ni ada perasmian tapi masalahnya, cikgu nya tak ada.. so, kawan aku yang handle projek ni offer la nak jadi 'acting teacher'.. dan name aku pun telah di cadangkan untuk berlakon jugak.. ye la selalu kalau ada hal offer-offer diri ni memang budak praktikal la yang menjadi mangsa nya..

tapi aku tak kisah pun sebab boleh jugak dapat pengalaman jadi cikgu taska walaupun berapa hari je pun.. entah la macam mana akan jadi esok.. doa-doakan la saya dapat jadi cikgu yang baik ye.. walaupun berlakon, tapi ingat senang ke nak menjaga kanak-kanak 1 tahun hingga 4 tahun... aku mana pernah ada adik... huhuhu



p/s : kagum dengan ibubapa yang menjaga anak dengan penuh kasih sayang...  

p/s : cubaan pertama doodling... haha.. ok la tu jadi la jugak kartun tu

2 komen SUEPERBS...:

tomatokering :) said...[Re perbs]

jangan pukul budak ye..hehe

sueperbs said...[Re perbs]

tak la.. budak yg pukul sy ade la.. heheh