Apr 23, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !





Hari-hari minggu ni nak jugak join segmen dari mr BEN ASHAARI.. rajin sungguh mr BEN ASHAARI ni buat segmen untuk blogger-bloger.. i salute u lah.. 


Untuk join segmen ni mudah je, jawab 2 soalan mudah..




Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog


Saya terpengaruh buat blog oleh sebab Prof Dr Zaidi...  prof yang mengajar subjek 'Strategic Management' semester lepas.. saya sangat suka prof ini sebab beliau sangat kelakar dan pandai ambil hati student.. blog nya biasa je tapi dia selalu cakap kebaikan berblog ni... so saya buat la blog masa tu tengah nak final exam... then, tinggal macam tu je.. sangat jarang nak update sebab memang tak ada idea.. masa mula update bila dah praktikal kat bank, seorang dari pegawai kat situ dia kata dia ada baca blog saya dan saya pun macam ... ohhh... ada jugak yang baca blog saya... dan ketika itu follower saya adalah '0'...


ketika itu saya sudah mula rasa semangat nak menulis.. dan ketika itu saya telah terjumpa blog Elia si jejari runcing tu.. (gf Khairul Fahmi Che Mat la)... saya suka baca blog dia dan saya banyak belajar pasal blog ni dari blog dia.. dan saya mula nak aktifkan diri berblogging... saya start blogwalking, komen  dan alhamdulillah ada juga yang sudi follow..


dari blogwalking la saya jumpa blog-blog famous macam blog mr BEN ASHAARI ni..




Siapakah sumber inspirasi anda


selain cik Elia, tentunya mr BEN AHAARI.. yang lain tu seperti Maria Elena, Nana Osaki, Cik Epal , Anwar Hadi dan ramai lagi sebanarnya....




p/s: terlebih panjang suda.. hehe

15 komen SUEPERBS...:

Mambang Terbang said...[Re perbs]

mambang berhenti berehat disini setelah lama terbang...mambang singgah2 jap ye tuan kepade rumah ini :) mambang rase nk follow pulak kemana tuan rumah ini pergi..ehehee...nnti free2 dtg follow mambang balik ye ... mambang nk terbang balik ni nk teruskan perjalanan :) macehhhhh...

http://violencexx.blogspot.com/

no_answer said...[Re perbs]

gegar same !

Syuxer said...[Re perbs]

singgah dari segmen ben ashaari(segmen awok blogger baru yer) aka ben ashaari cari blog lah..

singgah dan follow u..salam perkenalan ye..:)

http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

sueperbs said...[Re perbs]

mambang: thank you terbang sini.. nanti sue terbang sana pulak ye..
no answer: gegar2
syuxer: salam perkenalan juge..

TheSyafiq Mokhtar said...[Re perbs]

ziarah dari segmen..kite same2 baru.. jom tgk sy punye pulak.. :)

http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/04/segmen-awok-blogger-baru-yer.html

☀ Izzaty Hedry☀ said...[Re perbs]

singgah c ney...:)


http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

Shaherah said...[Re perbs]

hye hye..
Assalamualaikum.. ^_^
Salam perkenalan..

Kalau free, singgah lar blog shera..
http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/

sueperbs said...[Re perbs]

syafiq : thanx ziarah... nanti sy ziarah pulak
izzty : thanx singgah
shaherah : hye.. wasalam.. salam perkenalan.. nanti sy singgah

Cik Cempaka said...[Re perbs]

hai...

salam perkenalan..

datang menjengah sahabat seangkatan

(^.^)

Lulu caldina said...[Re perbs]

Lulu singgah untuk up trafik blog ni....selamat pagi!!

mas saari said...[Re perbs]

salam singgah n follow sini!
Mas dtg intai2 sape sumber inspirasi awak!

dreamygirl said...[Re perbs]

salam..eh,kite satu groupla..hehe -)
http://www.benashaari.com/2011/04/awok-blogger-baru-ek-8-blog-pilihan.html

sueperbs said...[Re perbs]

cik cempaka: salam perkenalan juge
lulu : thankiu singgah
mas saari : thankiu singgah n follow..
dreamy girl: hehe.. group ke 8.. suke2

zacky ~786~ said...[Re perbs]

dtg dari BA

Pemuda Haparan said...[Re perbs]

singgh dr blog abg ben..salam perkenalan...buat la kunjngn balas..hee~~

http://zonesaye.blogspot.com/