Apr 13, 2011

Cikgu 3 hari je??

tak pernah dibuat orang jadi cikgu 3 hari je.. susah sangat ke nak jadi cikgu ni? 3 hari je? kejap nya...

cikgu dan anak-anak murid


tapi I boleh je... 3 hari je jadi cikgu... hehe.. cikgu taska je pun sebenarnya... sebelum ni kan pernah cerita pasal tawaran aku jadi cikgu.. (iyo yo o je la)

3 hari jaga budak-buudak serius rasa macam nak pengsan.. balik rumah memang dah tak bukak ternet dah.. pandang laptop pun tak selera... ni kan pulak nak tulis kat blog.. lagi la tak selera..

kelas mengajar...


first day memang agak kekok ar... bila budak menangis mula la gelabah.. macam mana la nak pujuk ni... bila tengok cikgu-cikgu sementara kat situ handle budak-budak yang menangis ni sampai senyap rasa macam wow... hebat la cikgu-cikgu ni...

tempat main... best nya jadi budak-budak..


hari ke dua dan ketiga, I dah boleh pujuk budak-budak yang menangis ni sikit-sikit.. wow... I bangga la.. hahah ( sori terbelagak pulak)..

jumaat tu Datin Rosmah (isteri PM) datang kat bank tempat aku praktikal sebab ada anugerah usahawan wanita dan perasmian taska pintar (tempat I ditugaskan menjadi cikgu taska ni).. ada berita kat TV3 tapi tak sempat tengok.. kot-kot la ada I ter interframe kan... kalau kat surat khabar hari sabtu lepas ada tapi yang geram nya gambar I tak ada... tapi gambar kawan I ada... kalau ada memang I dah masukkan dalam blog ni dah... huhuhu..

okla... ni antara gambar-gambar kanak-kanak yang sempat aku snap..



sufi... I panggil dia doktor sufi sebab dia suka main steteskop tu



daniel.. kalau hala kamera kat dia mesti dia buat gaya macam tu..



harris.. budak ni baik tapi susah nak lepas dari mak dia.. 



akil irfan... hensem dan cute budak ni.. budak pertama yang I approach..



muhammad... sangat aktif dan nakal jugak.. suka peluk budak-budak lain.. hehehe




muhammad jatuh kerusi..



kitorang tergelak...

gambar budak-budak lain tak sempat nak snap... almaklumlah busy melayan budak-budak ni... (hmm... macam susah nak percaya je kan..)







3 komen SUEPERBS...:

farah ashikin said...[Re perbs]

hai cikgu sueee!!

TheIdealMuslimah said...[Re perbs]

sueeee~ bestnyeee jadi cikgu~ i teringin nak jadi iA one day =)
habis practical, sambung study ke? grad? :)

sueperbs said...[Re perbs]

fara: hai hai..
jas: memg best.. smlm bru abis prktikal... maybe bk keje dulu baru nak smbung study.. grad bulan 6 insyaallah..