Apr 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH ..





join segmen mr Ben Ashaari lagi... kenangan masa sekolah.. hmm... dah 5 tahun kot meninggalkan zaman persekolahan ni.. 


sekolah rendah di SK Alam Shah (1)
sekolah menegah di SMK (P) Sri Aman dan SMK Pendamaran Jaya


* ada siapa-siapa yang pernah sama sekolah dengan saya?? hehehe.. kalau ada... tegur-tegur lah ye.. 


kenangan sekolah rendah...
emm.. banyak dah lupa.. huhu.. apa yang aku ingat, masa sekolah rendah aku jadi Penolong Ketua Pengawas... Serius aku rasa tak layak.. aku pengawas paling diam kot masa tu... Ketua Pengawas bersama aku masa tu Mohd Zaid...  masa darjah 5 kami berdua ditugaskan untuk tekan loceng masuk kelas, keluar rehat masuk kelas lepas rehat dan balik... masa mula-mula tu memang excited nak tekan butang loceng tu sampaikan kitorang berdua lumba kejar mengejar sampai kat ofis tu (butang loceng kat ofis)... lepas tu dah 5,6 bulan , dua2 dah bosan tekan loceng sampaikan budak-budak selalu lambat masuk kelas sebab tak ada yang tukang tekan loceng... last-last orang ofis yang tolong tekan kan.. yang paling best jadi pengawas ni boleh ponteng kelas.. alasan nya kena jaga kelas yang tak ada cikgu... hehehe... padahal merayau je kadang-kadang tu..




kenangan sekolah menengah...
kalau sekolah menengah aku sekolah kat sekolah perempuan sampai form 4... form 5 aku pindah ke sekolah campur..  memang agak janggal la jadi budak baru ni.. aku jenis pendiam dan pemalu (sila jangan muntah.. heee) ... so orang lain la yang akan tegur aku dulu.. sekali tu aku pergi la tandas sorang-sorang, lepas tu aku nak keluar tandas tiba-tiba ada budak perempuan ni tahan.. aku ingat dia nak buli aku (dia sememangnya kecik dari aku)... rupanya dia nak mintak biodata... dia cakap nak jadi adik angkat... hahahaha... kelakar jugak bila teringat balik... mungkin aku ada rupa kakak yang baik kot... heheh... padahal aku ni anak bongsu... tak pe.. aku layan je la... 




P/s : hehehe.... rindu zaman persekolahan.. *_^

5 komen SUEPERBS...:

aNiss :):) said...[Re perbs]

hahaha =) pengawas paling pendiam ya?? ngee =)
pisst : gengsternya adek tu... sampai sekat2 orang nak jadikan kakak angkat =)

sue perbs.. said...[Re perbs]

hehe.. pendiam sngt.. tpi muke garang.. hehe... memang gengster betoi.. tkpe leh protect kakak angkat die ^_*

Alya Esprézzo ✿ said...[Re perbs]

cakk cakk..hehe teringat zaman skola, blogwalking dari abg ben ! jom vote abg ben ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FARAH LIYANA said...[Re perbs]

blogwalking dr blog abg ben.

sy di #26

http://i-loveyoubeby.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

jom terjah blog saya :)

cik fai said...[Re perbs]

terjah sini .
thanks bertandang blog picisan fai :)
^^