Nov 16, 2011

Melaka River Cruise.. + gambar


Ni aku pergi minggu lepas.. lepas balik dari kenduri nikah Pak Cik di Johor, aku dan mak ayah singgah di Melaka.. dulu pernah singgah tempat ni tapi tak naik pon Melaka River Cruise ni.. So, minggu lepas dapat lah jugak merasa naik cruise.. walaupun tak sebesar Titanic.. heheh.. 


Tiket RM 10 untuk dewasa..  RM 5 untuk belum dewasa..


Pintu gerbang. Tak nampak sangat sebab time ni matahari terik memancar..


Pandangan dari atas jambatan..


kosong.. guard bawak kami ke tempat beli tiket.. sebab kami dah sesat tak tau nak beli tiket kat mana.. So dapat merasa naik cruise percuma sebelum naik yang kena bayar..


wajah-wajah excited..


sedang menikmati pemandangan Melaka..


tak tau apa nama benda tu.. macam eye on Malaysia tapi ni kecik sikit kot..


orang kat dinding tu tengah menconteng dinding.. 


meriam.. bolehla kalau nak main masa malam raya ke.. 


budak ni asyik suruh aku tangkap gambar dia je.. walaupun aku tak kenal .. aku tangkap je. bulat nya mata.. 


monorail yang ketot..


Kampung Morten.. guard cruise tu cakap kalau malam lagi cantik..


Rumah Kampung yang masih dikekalkan..

cantik.. rumah siapa ni? mintak izin nak tangkap gambar ye.. hehe


Ni je lah gambar yang dapat ku kongsi.. banyak lagi gambar tapi kalau nak upload semua, sehari semalam belum tentu siap.. huhu.. lain kali nak try naik cruise ni malam-malam pulak lah.. siapa nak belanja? 









13 komen SUEPERBS...:

Aishah Jahirah(cik aisha) said...[Re perbs]

haha....budak tu taw tu pic dia bakal masuk dlm blog....;p

emy|farid said...[Re perbs]

tak pernah g melaka. hehehe

princess said...[Re perbs]

melaka memang cantik ! heee : ) datang lah lagi sue .

alexa yussida said...[Re perbs]

femes jap adik tuh.besar giler mata die!comel!!

SoLy SoLicious said...[Re perbs]

kalu nak mnyamar jadik yg belum dewasa buleh? heeee

aimie amalina said...[Re perbs]

perkampungan portugis!
weee
suke gak naik melaka river cruise ni =]

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Aishah Jahirah(cik aisha) tu la pasal nye kot.. hehe

sue perbs.. said...[Re perbs]

@emy|farid jom g melaka.. jom

sue perbs.. said...[Re perbs]

@princess org melaka ke ni? hehe.. bwk la sy jenjalan melaka

sue perbs.. said...[Re perbs]

@alexa yussida hu'uh.. suke bergambor budak tuh.. bulat mata

sue perbs.. said...[Re perbs]

@SoLy SoLicious buleh. nanti dpt tiket murah ye

sue perbs.. said...[Re perbs]

@aimie amalina slalu naik ye? hehe

.*.WiE.*. said...[Re perbs]

time mlm lagi cantik.. liplap..liplap..