Nov 15, 2011

Aku dan Mak..


img crdt to google..



Selalunya tiap hari mak akan kol aku.. mak tahu aku malas nak top up hp.. (kadang-kadang aku kol jugak laaa...) bila sorang-sorang bosan dekat rumah mulalah mak kol anak-anak dia..  memandangkan aku anak yang paling tak busy buat masa sekarang ni, memang aku lah selalu akan mak kol.. sekadar bertanya khabar dan melepas rindu.. tambahan lagi aku anak last.. orang kata anak last ni selalu anak manja.. ye ke? hmm.. tak ada lah.. biasa je.. semua mak layan sama..  bila mak kol..

Mak : Hello, Assalamualaikum
Aku : Waalaikumussalam
Mak : Buat apa tu?..
Aku : Tengok TV / Main tenet /  basuh baju / bla bla bla...
Mak : Dah makan ?
Aku : Dah.. dah masak tadi..
Mak : Masak apa?
Aku : Biasa lah..
Mak : Mi goreng?
Aku : Tak..
Mak : Mihun goreng?
Aku : Tak..
Mak : Kuetiow goreng?
Aku : Tak..
Mak : Nasi goreng?
Aku : tak la..
Mak : Habis tu masak apa?
Aku : Nasi goreng cendawan ( nasi goreng lah tu.. hehe )
Mak : Haha.. dah agak. tu je la yang kau pandai masak..
Aku : Haha.. masak lah jugak tu...



perbualan yang selalunya sama je setiap kali kol.. bertanya khabar.. dan yang penting mak nak dengar yang aku dah makan.. sebab mak risau sangat kalau aku tak makan.. bila balik rumah mak kata aku dah semakin kurus.. sebenarnya aku rasa sama je. lagi bertambah berat ada lah.. well, itu yang mak aku nampak.. so seboleh-bolehnya aku  tak nak mak aku risau...

sayang mak.. sayang semua ahli keluarga aku..




p/s: Hehe.. nampak tak.. tak berkembang langsung.. tahu masak yang goreng-goreng je.. erkkk.. dah tu je aku suke makan.. heeee






3 komen SUEPERBS...:

SoLy SoLicious said...[Re perbs]

sayang mak ..heeee

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...[Re perbs]

rajinnya mak awak,,, mak saya kalau call cepat2 nak letak, die prefer mesej. Tapi mak saya tetap sayang saya, saya pun sayang mama.

aimie amalina said...[Re perbs]

kekekee
comei, mak nye mesti la tawu anak nye cm mane kan
nasi gorg cendawan, okehlah
hehehee
sedap2 =]