Dec 30, 2011

Dodo..


Assalamualaikum dan salam sejahtera.. korang tahu tak dodo? bukan dodol tahu.. ini dodo.. sejenis makanan korea.. 

Sebenarnya aku pun baru tahu pasal dodo ni.. itu pun officemate yang perkenalkan.. masa lunch tadi sempat lah jugak cuba merasa dodo ni.. kedai makan nya kat Sooka Sentral tingkat 2.. cari je kedai yang ada tulis dodo.. dan Sooka Sentral tu dekat-dekat dengan KL Sentral ye.. kena keluar dari KL Sentral baru boleh jumpa bangunan Sooka Sentral tu ( kot payah sangat GPS je lah .. hehehe )..

Set dodo ni ada beberapa jenis.. Set fish, beef atau squid  .. tadi aku order set Squid.. meh aku nak bagitahu apa yang ada dalam set dodo ni..


Set dodo Sotong..

1. Ni ialah sup rumpai laut ye.. 
2. Ni nasi la.. 
3. Ni macam smashed potato kot...
4. Ni kimchi.. (aku eksaited sebab tak pernah makan Kimchi.. selalu tengok cerita korea teringin gak nak rasa.. well, rasa nya macam masin-masin tapi ok la.. boleh tahan.. )
5. Ni teratai.. rasa dia macam ... teratai la.. ahaha.. tak tahu nak terangkan macam mana..
6. Yang ni betik ye..
7. Yang ni kalau tak tahu pergi google sekarang.. ( google Tembikaiiiii...)
8. Dan yang ini sotong masak... emm... masak merah kot.. ahaha.. sedap-sedap...


Lain kali nak rasa set lain pulak lah.. 

Set dodo ikan...


Harga set dodo ni Rm 10 ye.. agak-agak mampu boleh la nak makan hari-hari pun.. ( habis koyak la.. sekali dua boleh la.. )





5 komen SUEPERBS...:

emy|farid said...[Re perbs]

tetiba lapar tgh mlm, rindu plak ngan sushi.... hokoloh.

nice, len kali blanja ye sue. hehe

ct kamaliah said...[Re perbs]

nampak cam best jer..nie nak kene try dulu..;D

sue perbs.. said...[Re perbs]

@emy|farid hehe.. blanje la sy dulu..

sue perbs.. said...[Re perbs]

@ct kamaliah try lah.. belum try belum tau

Azza Azman said...[Re perbs]

wah sedapnya tapi nampak macam makanan hospital pulak khennn...