Dec 26, 2011

KEK untuk ayah..


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Minggu lepas sebenarnya hari jadi ayah ku.. ayah memang tak pernah sambut birthday.. tak pernah langsung kot.. kadang-kadang ayah sendiri lupa hari lahir sendiri.. mak lah yang selalu ingatkan ayah.. sampai mak selalu cakap, mak je ingat birthday ayah, ayah bukan ingat birthday mak.. ahaha.. sabo je la.. nak merajuk pun tak boleh.. ayah memang macam tu.. hehe..

Hari Sabtu haritu, kami sekeluarga sama-sama bertungkus lumus menyiapkan rumah sewa... ye lah.. bulan Januari ni dah nak sewa kan rumah tu.. ( tak tahu cerita? boleh rujuk SINI )..

Alhamdulillah selesai sudah cat semua.. tinggal nak betulkan sikit-sikit je.. tengah hari tu, aku dan abang dan kakak ipar pergi lah beli makanan tengah hari.. sementara tunggu order makanan siap, ternampak la kedai kek.. saja-saja la nak usha-usha kedai tu.. cadang nak beli roti je, tapi nampak kek yang banyak.. last-last terpikir nak beli kek untuk ayah..



macam-macam kek..  rambang mata tengok kek-kek ni..



Jadi kami beli lah kek yang kecik je.. cukup la kami-kami makan.. ( disponsor oleh --> kak ipar )




Kek untuk ayah ke 60 tahun..

Kek ni perisa vanila.. mula-mula nak beli kek coklat tapi memandangkan mak tak suka coklat, kami beli lah kek selain kek coklat... tinggal kek vanila je.. jadi semua boleh merasa kek ni...



ayah potong kek..

First time ayah sambut birthday.. 6 batang lilin sebagai simbol 60 tahun ( kalau lah boleh letak 60 lilin kat atas kek tu.. fuhhh .. semput ayah nak meniup nya..)



ayah dan kek nya...

Happy nya lah ayah dapat kek.. walaupun kek kecik je, pun boleh la ye ayah.. hmm.. dah 60 tahun dah ayah.. rasa kejap je masa berlalu kan.. apa pun. semoga ayah dikurniakan kesihatan yang baik...







7 komen SUEPERBS...:

Naz said...[Re perbs]

selamat ulangtahun kelahiran pakcik

Najmah A. M said...[Re perbs]

selamat ulangtahun kelahiran yang ke 60, pakcik! ^^ sedap nampaknya kek tu. kekeke.

Teenager Housemaid said...[Re perbs]

happy birthday to ur dad..:)

lieynanilaz said...[Re perbs]

alhamdulillah sihat lagi pakcik...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...:)

aleen aiden said...[Re perbs]

dah dekat sama baya dgn ayah alin.hee

selamat ulang tahir kelahiran pakcik. :)

SoLy SoLicious said...[Re perbs]

waahh !! untunglah...

selamat hari lahir tuk ayah su ye

sue perbs.. said...[Re perbs]

thanx.. ( mewakili ayah.. )