Jan 27, 2012

Aku dah RESIGN..



Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

Baru kerja sebulan lebih dah resign?? ape daa.. 

Ok ok.. jangan salah faham .. Ye betul aku baru je masuk kerja bulan 12 haritu.. aku resign bukan saja-saja nak resign... sebenarnya dapat kerja baru la... banyak benda yang aku dah pertimbangkan.. akhirnya aku pilih untuk berhenti... mungkin itu yang terbaik.. harap-harap kerja yang baru ni lebih baik dan aku dapat sesuaikan diri.. 

kerja dulu tak best ke? hmm.. aku tak pernah cerita kat sini pasal kerja aku kan.. lagipun semenjak kerja ni memang sangat jarang aku nak update  blog ni.. sempat update hari minggu je.. nak kata busy sangat tu tak ada la... cuma kerja ni memerlukan sesorang tu banyak bercakap.. nama pun kena buat sales, mesti lah kena banyak bercakap.. ye dak?? ( asyik bercakap sampai kadang-kadang semput tak cukup nafas).. 

So, untuk kerja baru ni lebih kepada kerja ofis yang tak memerlukan untuk bercakap dengan customer.. 

Manusia.. memang tak boleh nak dijangka... ada yang cakap nya beradab, peramah, ada yang emosi, ada yang tak boleh nak terima kesalahan sendiri, rasa diri terlalu hebat.. haih.. macam-macam perangai.. semua ni kau kena tahan la.. walau apa pun, pengalaman bekerja sebagai marketing executive ni memang pengalaman yang sangat berharga.. 

Tadi sempat jugak la aku rehat dan keluar makan bersama kawan kerja.. sedih jugak la rasa bila nak berhenti kerja ni.. tapi pada masa yang sama aku gembira sebab dapat kerja baru yang lokasinya lebih dekat kalau nak banding dengan tempat kerja sebelum ni.. (semakin lambat la aku keluar rumah pergi kerja lepas ni.. hehehe)

Ni makanan yang aku makan masa rehat kat Sooka Sentral tadi.. tukar selera.. nak merasa makan makanan korea jugak.. 


Kimchi Ramen.. RM 8


Rasa dia? macam maggie je kot.. cuma ada kimchi.. baik makan maggie Ruski kot.. ha ha.. saje nak try.. 



P/s: tertumpahkan air tadi sampai terbasah kawan sebelah... I am very very sorry SHAFINA... 



8 komen SUEPERBS...:

emy|farid said...[Re perbs]

hahaha makan megi kat rumah lgi besh. gud luck ye new job!

nadia eshak said...[Re perbs]

sedap je tgk ! terliur . haha

Si BuDaK KaChAk said...[Re perbs]

smoge berjaya dengan tempat kerja baru...

baru lepas makan meggi...hehehe

lieynanilaz said...[Re perbs]

good luck dear....

sue perbs.. said...[Re perbs]

@emy|farid hehe.. betul2.. thanx ye

sue perbs.. said...[Re perbs]

@nadia eshak hehe... boleh la try..

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Si BuDaK KaChAk thanx.. hehe.. mkkn meggi gak ek

sue perbs.. said...[Re perbs]

@lieynanilaz thankiu dear