Jan 14, 2011

Nak review siket...

Siapa suke lgu ni? yg tk pernah dngr tu, jom tngk video clip lagu ni ye...







Haa... tibe2 pulak nak review lgu ni... lagu Pelita dri group A.P.I. lagu ni first time ak dngr kat radio.. almaklumlah dok hostel so jarang la nk tengok tv .. klu balik umah bru dpt tngk tv..  mula2 dngr ingatkan lgu azlan and the typewriter sbb memg bleh cam la suara Lan dalam lagu tu... lepas tu bile announcer radio tu ckp lgu tu lgu dri group A.P.I, ak dh terpikir mcm mana ni ada org nyanyi suara mcm Lan ni... tak leh jadi ni..


lepas tu tertengok kat muzik2 ade lagu tu tercalon pulak... nk tngk jugak sape yg brani betol tiru style Lan menyanyi ni... terdiam jap... eh... Ade Lan and ade Noh Hujan.. btambah musykil ni... time tu dah terpikr yg Lan ni dah kuar dri Typewriter ke? tak kan die join group Hujan pulak.... bile host tu ckp yg A.P.I. tu gabungan beberape grup indie, bru la ak paham... mcm tu rupenye... 


Well, lgu ni mcm lgu smangat la jugak bgi ak... Lgu jiwang2 ni susah sket la nk lekat dlm jiwe ni... chewah...
tpi kadang2 layan jugak... to be honest, stiap pagi sblum nak g keje msti dngr lgu ni... wajib masuk dlm playlist utk mood pagi... heheh.. antara lirik yang paling memberi smangat kat ak 


 " Tak kan ku menyerah kalah, walau mimpi ku musnah, harapan ku hancur, sayap ku patah"


Lirik yg senang ak nk paham n snang nak msuk dlm jiwe ak.. hehe... tk mcm lgu2 jiwang yg meleret2.. ak dngr je tpi tk paham pon... Tngk kat lirik ni pon dh bleh paham n motivate me utk tk mudah mengaku kalah.. wlupun bnyk dugaan dlm hidup ni, pasti ade hikmah nye dan kita perlu terus berusaha n jngn mudah putus asa.. Jom tengok full lirik lagu ni ye..



----------------------------------------------------
Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui
Selama ini

Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami
Selagi hayat di kandung badan
Korus
Takkan ku menyerah kalah
Walau mimpi ku musnah
Harapan ku hancur
Sayap ku patah
Kan ku pancarkan cahaya
seperti pelita ke serata dunia
Yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas
Yang terakhir
Tak pernah sesaat ku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi
Setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
Selagi hayat di kandung badan
Ulang Korus
Selagi jasad ku belum terkubur ( belum terkubur 2x )
Selagi tubuh ku belum ditimpa uzur ( belum ditimpa 2x )
Pantang datuk nenek moyangku
Berundur
Ulang Korus 2x
Akan ku pancar cahaya seperti pelita
Ke serata dunia
Seperti cahaya



-----------------------------------------------------------------



kan?? bleh naik semangat tak? lain org, lain care nk mnaikkan smngt ni.. mcm2 cara... bgi ak ni salah satu care nye lah... huhu..


just my personal opinion je ye.. have a nice day semua..   *_^



0 komen SUEPERBS...: