Feb 18, 2012

Its OK kalau start dengan benda yang kita tak suka..


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Pernah tak mengalami keadaan yang mana kite terpaksa buat benda yang kita benci/tak suka? tapi sebab tak ada pilihan lain, kita terpaksa buat jugak benda tu...

Contonhya macam dalam pekerjaan .. puas dah cari kerja tapi tak dapat-dapat... last-last dapat satu kerja tapi kerja tu kerja yang paling kita tak suka buat.. contonya kita tak suka promote dan jual barang.. tak suka paksa-paksa pelanggan beli barang sampai kena marah hari-hari... tiap hari kerja rasa macam tak nak datang kerja...

lepastu, bila dapat satu pekerjaan lain yang kita tak benci, kita akan rasa lega sangat.. dah tak payah nak buat benda-benda yang kita tak suka.. walaupun pekerjaan baru yang kita dapat tu sebenarnya lagi susah.. sampai setiap hari kena balik lewat.. tapi sebab kita fikir balik pasal kerja kita sebelum ni yang memang kita benci dan tak nak buat, sebab tu lah kita boleh bertahan dengan kerja baru ni... walaupun pada hakikatnya kerja baru tu lebih susah... 

Dan sebab tu lah 'its ok kalau start dengan benda yang kita tak suka'.. sebab bila kita dapat sesuatu yang lebih baik, kita akan lebih menghargai benda tu... 

Hmm.. So, korang faham ke apa yang aku cuba sampaikan ni?? tak faham? ok bye.. buat-buatlah faham ye.. hehe...

gambar sekadar hiasan... tak de kene mengena dengan tajuk..






10 komen SUEPERBS...:

Bulan Bintang said...[Re perbs]

cantik kening. HEHE ;) mcm sy lah. xsuke kire2 tp amek course akaun. dan telah terbkti sy suke kir2. :D

Najmah A. M said...[Re perbs]

wah! saya suka gambar anda! ekspresi yang unik. ;P

H.J said...[Re perbs]

dia mengambil masa la tu nak mensesuaikan diri kan??hehe

Si BuDaK KaChAk said...[Re perbs]

sama la...skang ni sy xbape nk suke dgn kerja yg ada ni...tp memikirkan nk cr pgalaman yg cukup sblum apply kt tmpt len tu yg tahan je...

*kerja skang klu xde pgalaman komfom reject melainkn klu ada org dalam...

T_T

Mr Labu said...[Re perbs]

kira ok lah tu, kalau nak kerja walaupun benci sangat keje tu kn.. jangan tak kerja langsung dah la, nanti orang benci kita lagi susah.. haha..

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Bulan Bintang haha.. mcm ziana zain dak? tu la.. kdg2 kita tk tau benda tu sbnr nye sesuai utk kite kan

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Najmah A. M haha.. siapa la tu ek..

sue perbs.. said...[Re perbs]

@H.J uhhh.. agak betul jugak la

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Si BuDaK KaChAk betul2.. memang susah nk cari kerja skrg ni.. rmai menganggur

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Mr Labu hehe.. betul2 tu.. susah kan org pulak klu tk keje ek