Jan 20, 2013

Usha-usha Program baca di LRT bersama Ramlee Awang Mursyid..


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

19 Januari 2013 yang lepas telah berlangsung satu program mebaca di LRT di mana program ini di anjurkan khas untuk peminat karya-karya Ramlee Awang Mursyid.. Program bermula dari Stesen LRT Gombak sehingga Stesen LRT Kelana Jaya.. Mula nya aku agak serba salah jugak sama ada nak join ke tak memandangkan kawan-kawan yang aku ajak semua tak dapat nak join. Lagi pun ni first time aku join aktiviti-aktiviti macam ni.. Malu jugak rasa nya nak jumpa dengan orang-orang yang aku tak kenal.. Tapi akhir nya aku join jugak.. 

Bergambar kenangan di LRT Kelana Jaya.. bersama ejen-ejen RAMFC yang cool dan peramah..


Di LRT Kelana Jaya, kami berkumpul dan bergambar kenangan.. Seronok jugak dapat berkenalan dengan kawan baru yang mempunyai hobi yang sama.. Tak kira jantina, bangsa mahupun latar belakang keluarga dan kerjaya.. Lepas bergambar kenangan dan beramah mesra, kami naik semula LRT ke Taman Jaya.. Di situ lah  Tuan Ramlee Awang Mursyid akan bersama kami. Sambil tu, sempat baca lagi dalam LRT... (nama pun program baca @ LRT kan? hehe)..


Rajinnya gadis-gadis ni baca buku.. ni betul-betul baca ke posing je ? hehe

Sampai di Taman Jaya kami berjalan menuju ke Tasik Taman Jaya.. Kat situ ada jual cenderahati dari RAMFC.. Boleh jugak beli karya baru RAM novel "Aku Bercerita"..

Acara bermula dengan ucapan dari RAM. Antara kata-kata yang aku ingat "Kita perlu banyakkan membaca sebab ia dapat mengelakkan penyakit alzheimer (nyanyuk).," (lebih kurang macam tu la ).. so, korang rajin-rajin lah membaca.. tak rugi menambah dan berkongsi ilmu pengetahuan ni.. dan paling penting dah ada ilmu yang baik tu, amal-amal kan lah ye..

Sepatah dua tiga kata dari RAM..

Lepas tu, kami di jamu dengan makanan yang disediakan khas.. Memang kenyang.. Dah makan tu ada aktiviti menarik untuk mereka yang hadir.. Selain tu, kami berpeluang untuk bertanya dan beramah mesra dengan RAM. Aku sempat jugak minta RAM tandatangan kat buku novel yang aku bawak dan beli.. 

Beramah mesra.. Mesra tak? Mesra tak? wahaha..

Memandangkan aku ada hal lain tengah hari tu, aku tak dapat tunggu lama.. tak sempat pon nak join game dengan diorang.. Apa-apa pun, aku seronok dapat join aktiviti ni... Kalau ada lagi aktiviti macam ni, harap-harap dapat lah join..


Bergambar kenagan di Tasik Taman Jaya.. 


Well, ni antara barang-barang yang aku dapat dan beli...



T-Shirt, Novel, Penanda Buku, Majalah dan Button Badge..




Ps: Tak sabar nak baca "Aku Bercerita"..

9 komen SUEPERBS...:

inna_risna said...[Re perbs]

wah menariknya dapat jumpa RAM.
inna pun minat dgn karya2 RAM... ^^
tetiba jeles pula. hehe!

Dianaa said...[Re perbs]

wahhhh! macam best je! mesti seronok kan dapat jumpa penulis terkenal. hehe :D

Hafizin Jamil said...[Re perbs]

nak baju macam tu satu...haha

puteraduyong said...[Re perbs]

memang salah seorang novelis hebat si RAM ni...

abdul hadi Parman said...[Re perbs]

baca blog pn blh gak kan...hehehe

abdul hadi Parman said...[Re perbs]

bca blog pn..blh la...x nyanyuk kn..hehehe

Farah said...[Re perbs]

Menariknya. Teringin nak join event macam ni

Anonymous said...[Re perbs]

Excellent article! We are linking to this great post on our
website. Keep up the good writing.

Also visit my website - "indestructible"

Hadablogspotlive said...[Re perbs]

wow bestnyerrr... bila lg dia bt programmcm ni k? hee.. t kalau ada lg inform(update) lah k..