Oct 7, 2012

Harapan...


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tahu tak lagu Hyper Act, Harapan? ala... lagu tema cerita Seindah Sakura slot Akasia tv3 tu? well, honestly aku pun tak tengok cerita tu.. hehe.. tapi aku suka dengar lagu harapan dari Hyper Act ni.. macam best pulak.. asyik nak ulang dengar je..




Bila aku search lagu ni kat you tube, banyak pulak orang yang buat cover untuk lagu ni.. well, sekarang ni kan semakin banyak artis youtube.. cuma best tak best je la pandai-pandai korang menilai.. bukan artis youtube yang aku nak cerita kat sini,, aku cuma cari video cover yang boleh ajar cara nak main gitar untuk lagu ni.. saje nak try.. hehe.. ni ha cover yang bagus untuk nak belajar lagu ni..





Youtube channel Bro Cumi1569 ni memang banyak cover lagu.. aku suka usha channel dia sebab kat channel dia kalau buat cover lagu, video dia memang akan tunjuk jari kat fret.. tak payah tunjuk muka pun.. kadang-kadang kalau ada orang yang buat cover tunjuk muka nampak gitar separuh (tak nampak fret langsung) tu memang aku tak suka nak tengok.. sebab aku nak tengok hang main gitar bukan tengok  muka hang.. hehe.. (opps sory )

So, ini lah kod untuk lagu Harapan..

Hyper Act – Harapan ( OST Seindah Sakura) Lyrics & Chord
Intro: G A F# Bm G A F# Bm A G A
Bm G
Bicara mimpi itu
A
Mengheret ku ke dasar
F#
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Bm G
Dan munculnya dirimu
A
Dipinggir laman itu
F# G
Hangatmu menyambut ku kembali,
Em
Dan ku mengerti,
A
Mengapa masih berdiri,
F# Em
Hadirnya siang berteman mentari,
G
Dan ku bersama,
A
Bintang malam mu mencari kasih ku Ooo
D
Harapan
F#
Harapan menjadi layu
Bm A G
Ingin ku bahgia bersama

Em
Menjadi kenangan
D A
Memburu impian masa kita
G
Selamanya
Bm G
Dan angin kan memanggil
A
Bagai ada musafir
F# Bm
Hadirnya pergi tiada berjanji
G
Mungkin seketika
A
Ku merasa cintanya
F# G
Bagai dibelai mimpi sempurna
Em
Dan taman ini
A
Tak bererti dan bersemi
F# Em
Tiada indah tanpamu disini
G
Dan ku jejaki
A
Walaupun hanya secebis kasihmu Ooo
Chorus
D
Harapan
F#
Harapan menjadi layu
Bm A G
Ingin ku bahgia bersama

Em
Menjadi kenangan
D A
Memburu impian masa kita
G
Selamanya
Solo: G Em Bm A x2
Back To Chorus
D
Hati ku..
F#
Meratap setinggi gunung
Bm A G
Pasti ku mencari bintangnya

Em
Menjadi cahaya
D A
Menyinar impian hidup kita
G
Selamanya



Ps: Amacam? boleh? Ni fanpage Bro Cumi aka Suhami Hashim.. elok lah untuk mereka-mereka yang nak belajar main gitar.. bro ni suka ajar pasal gitar.. free-free je.. promote nih promote.. ^_*


2 komen SUEPERBS...:

missina said...[Re perbs]

wahh nk beljr men gitar ke ni,,

p/s jomlah join trip tu,,akak ngah cr member lg ni,,hehee,,

MirO said...[Re perbs]

" aku nak tgk hang main gitar bukan tengok muka hang" hahahaha, terbaik lah ayat ko :D

http://miro-oh-yeah.blogspot.com/