May 26, 2012

Review Smile...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

'Smile represents thousand words'.. Betul tak? Kalau tak silap ni la tajuk karangan yang aku buat untuk Peperiksaan PTD untuk SPA hari tu.. hehe.. Bukan susah pun nak senyum kan...  Tapi kalau asyik senyum je pun masalah jugak tu.. 

Smile yang aku nak review ni sebenarnya sebuah buku. Sebelum ni aku ada cerita yang aku beli buku SMILE ni kat Pesta Buku PWTC. Buku SMILE ni hasil karya pertama Irma Hasmie. Sebelum ni kita tengok Irma Hasmie berlakon kan.. tak sangka pulak Irma Hasmie tulis buku. Buku motivasi pulak tu. 

Best dapat jumpa Irma Hasmie kat Pesta Buku haritu.. Yang lagi best nya bila Irma Hasmie masuk blog ni.  . hehe.. aku dapat tahu pon bila tengok facebook Irma Hasmie.. 


screen shot from wall FB Irma Hasmie.. refer enty ni


Buku SMILE ni aku dah habis baca dah. Overall memang bagus buku ni.. banyak tips-tips yang ada dalam buku SMILE ni. Ada 16 kisah dalam buku ni. Cerita-cerita yang di tunjukkan dalam buku ni memang terselit banyak pengajaran dan boleh dijadikan inspirasi.

Tajuk SMILE adalah singkatan bagi perkataan Skil, Motivasi, Inspirasi, Luar biasa dan Elegan.


"Biar sedikit tetapi menjadi. Asal berbekas dalam hati. Skil di tangan, InsyaAllah menjadi. Motivasi menjadi pendorong diri. Oh, jangan lupa, pemberi Inspirasi! Itu adalah sebab adanya nabi. Luar biasa hidupmu selepas ini, kata orang, Elegan gayamu berbeza sekali" -petikan kata Irma dalam buku SMILE..



p/.s: smile sokmo ye..


8 komen SUEPERBS...:

Syak said...[Re perbs]

wahh tahniah sis..bes la retis msuk blog..untungla..bla la retis nak msuk blog sya pulak..haha :)

ehh..bla2 free singgah la sini..bleh kta share info2 bru :)

sue perbs.. said...[Re perbs]

thanks... hehe.. nanti ade la tu yg msuk

HAFIZAH HAIRI said...[Re perbs]

tu r. seronoknye retis mai blog..kite bila lg lah kan..hahaha

emy|farid said...[Re perbs]

wowwwww macam best, nak cari gak la,

Syakir Rahman said...[Re perbs]

wah...terbaek r... nk beli jugak la nnt :)

Si Pengembara said...[Re perbs]

nak kena cariklah buku nii :) tq for sharing...

sue perbs.. said...[Re perbs]

no problem.. beli la.. murah je.. hehe

Farah Shamsudin said...[Re perbs]

hai dear, thanx singgah blog saya.
do keep in touch ekk.. saya suka dgn Irma. tak sangka pula die ade buat buku.