May 27, 2012

Anak Kampung..





Best dengar lagu ni.. masa Raja Lawak 6 akhir kumpulan Zero ada nyanyi lagu ni.. Terbaru ni One Nation Emcees pulak berduet dengan Jimmy Palikat untuk lagu Anak Kmapung ni.. Dengar banyak kali pun tak pe.. Usha-usha lagu ni kat youtube. ada banyak versi orang buat..  aku suka yang original punya..

saje nak cari kod lagu anak Kampung ni.. cuba-cuba belajar main gitar... layann...



Kord Lagu Jimmy Palikat - Anak Kampung

Intro A E D A E A

A E
memang aku ini anak orang miskin
E D
tiada apa-apa yg dapatku berikan
A E
engkau memang cantik memang tidak padan
A
dan tidak sepadan

E

A E
aku anak kampung tiada pelajaran
E D
kuli kuli sahaja memang tidak padan
A E
cantik baa kau itu banyak yang tergoda
A
lagi orang kaya

Chorus
D E
tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
C#m F#m
rumahku pun tiada ada pun bapak punya
D E
apalagi belanja mahu bayar berlian
A
kawin sama kamu

D E
bukannya ku tidak suka sama kamu
C#m F#m
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
D
karna aku cinta
E
aku lepaskan kau sama
A
orang lain

E

A E
engkau masih muda cantik lagi menawan
E D
janganlah kau cari lelaki macam saya
A
engkau memang cantik
E A
nanti kau menyesal tiadalah guna




p/s:  ada kod lain share-share la.. hehe..

5 komen SUEPERBS...:

Masz Sidek said...[Re perbs]

lagu ni memang best... suka dengar...

p/s : terima kasih... novel Sunan Musafir dah sampai... :)

Useriez said...[Re perbs]

lagu jimmy pelikat best..

princess said...[Re perbs]

tulaaaa . ain first time dgr pom time kt raja lawak . kump zero nanyi . igt lagu tu dorg yg reka . hehe

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Masz Sidek , @Useriez , @princess best kan... layan je dngr muzik nye

Zumba said...[Re perbs]

ni dia versi Anak Kampung Gelek Gerudi.
http://www.youtube.com/watch?v=qnd-u92bTag