Jul 12, 2012

Keje Shift atau Fix Hour..




Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Rindu nya nak menulis dalam blog ni.. Bukan la busy sangat.. cuma line tenet yang problem.. rasa macam nak tukar lain la.. emmmm

Berbalik kepada tajuk entri ni.. Keje shift? Ape beza nya shift dengan fix hour? sebenarnya sebelum ni aku memang keja fix hour..  sepatutnya 9 pagi  sampai 6 petang la.. kalau balik lambat tu sebab kerja banyak.. Tapi mula dari minggu ni, kami kena kerja ikut shift..waktu balik kena balik..  tak boleh balik lambat suka hati... 6 pagi sampai 2 petang dan 2 petang sampai 10 malam.. 

Aku dpat shift pagi sebab perempuan bahaya balik lewat.. kawasan tempat kerja aku tu pun ada banyak kes jenayah.. (harap dijauhkan benda-benda buruk tu)..  

So, lepas hampir seminggu kerja shift ni, bagi pendapat aku la, keje shift ni lagi best.. sebab nya pukul 2 dah balik dah.. so, boleh la buat benda lain... jalan-jalan ke... tapi nak bangun pagi tu la yang liat sikit.. ye lah kan.. tak biasa bangun pukul 5 pagi... hehehe... 

Setakat ni, boleh la bangun pagi,.. yang penting jangan tidur lewat sangat la... tapii.. kalau dapat shif petang tu yang tak best tu... balik pukul 10... kalau masa bulan Ramadhan? hmmmmm... 

Kesimpulan nya memang ada yang suka dan yang tak suka.. kerja shift ke tak yang penting jaga lah kesihatan diri anda ye... jangan sampai tak ada masa langsung nak diluangkan dengan keluarga... ^_*




ps: shif ke shift? belasah je la.. hehe


9 komen SUEPERBS...:

Teenager Housemaid said...[Re perbs]

pukul 6 sampai pukul 2?
wah kerja shift ni paling best ni..:)

cynta ieda said...[Re perbs]

http://www.sayeshukepink.com/2012/07/sorry-please-try-again-later.html mari join sini dear..banyak hadiah menarikkk

iMah said...[Re perbs]

sume perkare selalu nye ade pro kontra kan...

Misz Nuriz said...[Re perbs]

betul.. yang penting, kesihatan kena jaga..
baru la semangat nak keje.. hihi

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Teenager Housemaid best memang best... hehe

sue perbs.. said...[Re perbs]

@iMahye... sngt betul

sue perbs.. said...[Re perbs]

@Misz Nuriz ye.. betul.. badan sihat otak cergas... hehe

Raudzah Zahari said...[Re perbs]

ok jugak kerja shift ni coa fleksibel sikit...tapi kalau yang dapat malam tu boring sikit kot

OnE_nIeZuKa said...[Re perbs]

haii..Promosi pembukaan One's Perfume...
Harga sebotol hanya rm55 sahaja.. Free postage..
Beli 2 botol percuma vial original perfume..
(hanya di semenanjung)
jika berminat boleh kunjungi fb page ni

https://www.facebook.com/onesperfumes