Jun 2, 2012

Go Gerilla / Amir Jahari - Tanpamu


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Siapa tengok versus TV9 semalam? Hmm.. Aku tengok sampai habis ok.. Semalam untuk battle yang sebelum persembahan final, Go Gerilla dan Black Parallex yang berjaya masuk battle. Black Parrallax nyanyi lagu untukmu, Go Gerilla nyanyi lagu Tanpamu. Seriously, aku selalu dengar lagu tanpamu ni tapi aku tak pernah tahu siapa penyanyi sebenar lagu ni.. Amir Jahari? biasa dengar.. tapi tak tahu siapa. Lepas tengok versus semalam baru lah aku tahu, siapa Amir Jahari..

Amir Jahari sebenarnya peserta AF9. (lupa dah).. Google punya google rupanya Amir Jahari ni ada blog sendiri. (Blog Amir Jahari).. Sebab lagu tanpamu ni, semalam buat pertama kali Go Gerilla menang untuk battle versus walaupun Black Parrallax perform killer song diorang 'Lagu Untuk mu'..

Final battle versus, Go Gerilla masuk battle lagi. Kali ni dengan Hujan.. Keputusan undian memang beza sikit je.. Hujan menang dengan peratus undian 50.4%. So, Hujan dapat lah RM200 ribu sebagai juara. Walaupun Go Gerilla tak menang, Go Gerilla tetap dapat RM 25 ribu sebab menang battle yang mula-mula tu..

Dan ini lagu tanpa mu versi akustik dari Amir Jahari.. 







Amir Jahari – Tanpamu Lyrics & Chord
Intro: C B Em7 x2
C B Em7
Selamat Pagi Semua
C B Em7
Dengarkanlah nada
C B Em7
Suara dan irama
C B Em7
Yang menyakitkan telinga
C D G Em
Embun pagi yang lembut
C G D
Menyentuh pipi yang gebu
G
Tanpamu
Em7 Em
Ku kan terlewat
C
Tanpamu
D G
Ku kan sedih
Em D C G
Kerana kau lah penyelamat
Am B7
Dan akan sentiasa di hati
C B Em7 x2
C B Em7
Saat 7 pagi
C B Em7
Akan ku tersedar
C B Em7
Mungkin kerana kau
C B Em7
Aku dapat merasa
C D G Em
Embun pagi yang lembut
C G D
Menyentuh pipi yang gebu
C D G Em
Waktu pagi diriku
C G B7
Hingga pagiku sambut
C G D Em C G D B7
ooohhh… hooo… hoooo
lalala… lalala…
C G D Em C G D B7
G
Tanpamu
Em7 Em
Ku kan terlewat
C
Tanpamu
D G
Ku kan sedih
Em D C G
Kerana kau lah penyelamat
Am B7
Dan akan sentiasa di hati
G
Tanpamu
Em7 Em
Ku kan terlewat
C
Tanpamu
D G
Ku kan sedih
Em D C G
Kerana kau lah penyelamat
Am B7
Dan akan sentiasa di hati
G
Tanpamu
Em7 Em
Ku kan terlewat
C
Tanpamu
D G
Ku kan sedih
Em D C G
Kerana kau lah penyelamat
Am B7
Dan akan sentiasa di hati
G
Tanpamu
Em D C G
Kerana kau lah penyelamat
Am B7
Dan akan sentiasa di hati
Outro:
C G D Em C G D B7
lalalalala.. lalalala


Source: Amir Jahari – Tanpamu » RAHMAD GUITAR CHORDS 





p/s ; macam susah je kod lagu Amir Jahari tanpamu ni... ada yang senang sikit tak? hehe

Fanpage Amir Jahari 
Fanpage Go Gerilla

3 komen SUEPERBS...:

Hafizin Jamil said...[Re perbs]

kat sini tak de tv 9..haha

Pondok Usang said...[Re perbs]

best eh lagu nii...

farah hanim said...[Re perbs]

lagu dia memg best pom
mula2 macam tak cam tu amir af9 tu
hehee