Jun 15, 2014

Usha-usha Pesta Bunga - Floria Putrajaya 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kalau korang suka tengok bunga.. tengok keindahan alam.. apa kata pergi jenguk pesta bunga di Putrajaya akan berlangung dari 14-22 June 2014.. 

Memang banyak betul bunga. Aku sendiri pon 'terpesona' lah dengan bunga-bunga kat situ.. Kalau malam lagi cantik la sebab ada lampu-lampu warna warni. Banyak tempat-tempat cantik yang anda akan rasa macam nak tangkap gambar kat semua tempat. Aku sendiri pon tak sempat nak jalan semua tempat. Besar dan banyak sangat pameran bunga yang anda boleh tengok.

Oh ye.. tiket nak masuk untuk orang dewasa cuma RM 3 sehari. So kalau korang nak keluar dan masuk semula pon boleh.

Ni antara gambar-gambar yang sempat aku snap. 





Bunga tahi ayam.. kenapa tak macam tahi? he3





Yang ni gambar masa dah malam..



Hasil kreatif pelajar-pelajar sekolah. Guna kacang-kacang, beras pon boleh jadi cantik ok.Apsal korang kreatif sangat ha? huhu





Ni pulak boleh jugak kalau korang nak cari idea buat gubahan hantaran ke.. cantik jugak gabungan-gabungan warna dia.











 Dan bawah ni cuba teka design sape?


Ni UiTM Shah Alam punya... emmm.. kenapa macam simple sangat ye. Sebagai ex student UiTM Shah Alam, rasa macam sedih pulak tengok design yang terlampau simple ni kalau nak banding dengan yang lain. Apa pun mungkin diorang ada sebab tersendiri untuk buat design macam ni. Mungkin?




FLORIA Putrajaya open to public from 9am to 10.30pm (Monday to Thursday) and from 9am to 12 midnight (Friday to Sunday).Info lanjut boleh tngk web FLORIA PUTRAJAYA

2 komen SUEPERBS...:

Wak Gelas said...[Re perbs]

chantekkla tuu., ehhee

azie_azimah said...[Re perbs]

cantik-cantik bunga & landskap ide.. sangat inspired kalau nak buat wedding garden...
* jemput singgah & follow blog saya http://azie-ceritagadiskampung.blogspot.com/