Mar 31, 2012

Bersukan.. Futsal..


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni dengan eksaited nya aku nak bagitau yang aku join futsal.. haha.. kecoh la.. baru main sekali dah kecoh.. sebenarnya dah banyak kali dah kawan aku ajak join futsal ni.. training nya malam-malam.. dua kali seminggu.. baru semalam aku dapat join..

Yeah.. memang dah lama sangat tak bersukan.. dah kerja ni lagi la tak ter 'SUKAN'.. memandangkan hujung-hujung bulan ni kerja dah semakin kurang, so dapatlah join training dengan diorang.. mulanya segan jugak lah nak join,, first time kot.. entah boleh ke tak tendang bola.. huhu

Penat weh.. tapi best.. lawak pun ada jugak.. ada sorang ni dia dah biasa main bola jaring.. main futsal ni pun dia buat macam bola jaring.. ada pulak tangkap bola pakai tangan .. wahaha.. aku ni pulak asyik tercabut je kasut.. tu lah pakai kasut longgar lagi.. tak ada tali pulak tu nak ikat.. padahnye asyik tersungkur je la kat court tu... sampai berlobang seluar aku kat lutut.. luka dah lutut ni.. dah la pedih bila kena air.. pergi kerja pun terencut encut (betul ke aku eja ni? huh)

Tapi yang aku perasan, esok nya nak pergi kerja memang badan rasa lebih segar .. kalau dah kerja dok aircond hari-hari mana tak lemah badan.. so, rajin-rajin kan lah diri anda bersukan... joging ke, main badminton ke, futsal ke... apa-apa je lah yang boleh keluarkan peluh.. bersenam untuk kesihatan..

Eh jap... aku ada beli jersi secara online.. memang teringin sangat nak beli baju jersi dengan nama sendiri.. akhirnya, dapat jugak satu.. hehe.. jangan jeles..



SUEPERBS


oh ye, kalau ada berminat nak buat jersi dengan nama sendiri boleh order kat Kedai Jersi Online ni.. banyak dah orang beli.. kalau nak order jersi untuk satu team pun boleh..




Mar 24, 2012

Kawan kahwin...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Ada yang bertanya kenapa lama menyepi... ye.. memang aku susah sangat nak update blog sejak akhir-akhir ni... Komitmen kerja sampaikan tak sempat nak luangkan masa untuk blog sendiri.. balik kerja pun selalu nya malam.. sabtu ahad pun datang ofis jugak.. ni pun kejap lagi nak pegi ofis la ni.. sory sangat-sangat ye...

Hari tu, 11 Mac 2012, dua kawan sekelas aku kawen.. tak sangka dah bergelar suami isteri dah diorang.. aku bila lagi?? wahaha... no komen..


Ikhwan dan Fizah

Dua yang kat belakang tu single lagi weh.. huhu

Kenduri sebelah perempuan kat Perak.. So, aku menumpang rumah kawan yang duduk Perak.. best la jugak jalan-jalan kat Perak.. Sempat pergi Jeti beli ole-ole.. Pergi Taman Botani bagi makan ikan.. lain kali boleh jalan-jalan lagi kat Perak puas-puas.. Ingatkan nak pergi Pangkor tapi tak sempat sebab esoknya dah nak kerja.. Mungkin lain kali kot...

Selalunya kite makan ikan.. kali ni kita bagi ikan makan pulak ye..


Banyak ikan timbul.. besar-besar ikan kat Taman Botani ni..




Memang seronok bila tengok kawan-kawan dah kawin kan? Sekejap je rasa masa berlalu.. Kepada Ikhwan dan Fizah, semoga perkahwinan korang berkekalan dan bahagia hingga ke akhir hayat... Cepat-cepat dapat Baby ye.. mesti cute.. heheh






Mar 8, 2012

Selamat hari WANITA...



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hai wanita-wanita semua... harap anda bahagia bersama orang-orang yang tersayang...

Tadi kat ofis ada sambutan hari wanita... yang best nya wanita-wanita semua dapat cenderamata... ni ha yang kami wanita-wanita dapat...

cupcake..

Brooch...

Cenderamata ni khas untuk wanita saje ye.. laki-laki nak ke? hehe... tunggu la hari LELAKI nanti.. (ade ke?? huhu..)


P/s: hari-hari balik lewat.. kerja oh kerja...




Mar 3, 2012

Kosong... kosong..

Assalamalaikum dan salam sejahtera..

Dah berapa hari blog ni kosong je tak update-update.. kesian dia.. terbiar je.. hehe..

Ni ha lagu kosong dari Najwa Latif.. macam best jugak muzik lagu ni... kord lagu dia pun macam senang je... layan...






Kord Lagu KOSONG - Najwa Latif


Am
Kau melihat diriku
Dm
Seperti sesuatu
G
Yang mencabar dirimu,
C                 E
Akal dan mindamu
Am
Kau mendustaiku 
Dm
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
C                             E
Sedangkan kau juga begitu 


Am
Segala kata cacian 
Dm
Yang telah engkau berikan
G
Membuatku rasa
C           E
kosong .. kosong .. 


Am
Setiap detik diperhatikan
Dm
Kau cari cara putar belitkan
G
Kau jadikan diriku 
C             E
Kosong .. kosong ..

Reff

Am
Kini aku bangkit 
Dm
Membuktikan yang ku tak sakit
G   
Dengan segala perit 
C                  E
yang kau berikan

Am
Kini aku pantas berjalan
Dm
Bergerak ke hadapan 
G
Dan akan ku buktikan
C                              E
Siapa diriku yang sebenar 

Am    Dm     G
Ooo.. Ooo..woo~

 C            E
Kosong .. kosong..

Am
Segala kata cacian 
Dm
Yang telah engkau berikan
G 
Membuatku rasa
C                E 
kosong .. kosong ..

Am
Setiap detik diperhatikan
Dm
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku
C               E 
Kosong .. kosong ..


Am
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
G
Membuatku rasa
C                E 
kosong .. kosong ..


Ooo..woo~